Logga Folk & Kultur foto Lena Grahn, Arkiv Sörmland

Arkiv Sörmland på Folk & Kultur

Då var det dags för årets upplaga av Folk & Kultur – det kulturpolitiska konvent som för sjätte gången hålls i Eskilstuna med länsteatrarnas, länsmusikens och länsmuseernas samarbetsorgan Kulturlyftet som initiativtagare samt Eskilstuna kommun och Region Sörmland som nära samarbetspartners. Här står kulturens betydelse i demokrati- och samhällsutvecklingen i fokus. Och vi på Arkiv Sörmland är en del av det. 

Under Folk & Kultur träffar du oss på Arkiv Sörmland i Region Sörmlands mässmonter i Stiga Sports Arena Eskilstuna. Här sätter vi fokus på kriser förr och nu i samarbete med Länsbildningsförbundet Sörmland och Södermanlands hembygdsförbund. Kom och drick kristidskaffe med oss och dra en insikt ur tombolan!

Torsdag 9 februari har vi tillsammans med Riksarkivet bjudit in regionala kulturchefer för ett rundabordssamtal om arkiven i kultursamverkansmodellen. Leder mötet gör riksarkivarie Karin Åström Iko.

På allmänhetens dag på lördag har Arkiv Sörmland personal på plats i regionens monter för att svara på frågor om enskilda arkiv liksom dela ut vykort + agera prisutdelare till dem som har turen att dra en vinstlott i tombolan.

Entrén till mässområdet i Stiga Sports Arena Eskilstuna är gratis – så det är bara att komma. Hoppas vi ses!

Logga Folk & Kultur foto Lena Grahn, Arkiv Sörmland