Logga för Arkivens dag

Arkivens dag 14/11 – i år i digital form

Under pandemiåret 2020 blir det med Arkivens dag som med så mycket annat detta år – lite annorlunda. Istället för att ställa in årets firande av Arkivens dag har flera arkiv i Sörmland ställt om och samarbetat i ett filmprojekt. Arkiv Sörmland är ett av de arkiv som deltar i det digitala arrangemanget “Svart på vitt i sörmländska arkiv”. Filmen visar ett axplock av de skatter som bevaras i länets olika arkiv, något från i stort sett alla sörmländska kommuner.

Arkiv Sörmlands två bidrag fokuserar på Konsum i Eskilstuna (med utgångspunkt i KF Svea-Sörmlands fotoarkiv som förvaras hos oss på Arkiv Sörmland) och medeltidens Gnesta (där vi lyfter fram ett spännande men kanske inte så känt arkivmaterial i form av medeltida brev bevarade hos Riksarkivet). Därutöver presenteras ett tiotal andra arkiv i filmformat. En spännande blandning utlovas!

Mer om arrangemanget finns att läsa i pressutskicket, som finns att ta del av här (pdf).

Filmen har premiär 14 november. Genom qr-koden på bilden når du filmen som finns upplagd på YouTube från och med lördag. En länk kommer också att finnas på Arkiv Sörmlands facebook-sida.

Varmt välkommen att fira Arkivens dag med oss!

Karta över alla Arkivens dag-arrangemang i Sörmland 2020 med qr-kod

Använd qr-koden för att se film från de olika platserna på kartan.