Uppsättning av staketbilder på Nybron foto H Karlsson

Bilder som berättar på fyra platser i Sörmland

Den 19 juni till 20 september 2020 visas utomhusutställningen BILDER SOM BERÄTTAR på fyra platser i Sörmland. Sörmlands museum i samarbete med arkiv och museer i länet visar foton på temat “Demokrati”. På följande fyra platser kan du ta del av den fina fotoutställningen:

  • I Vingåker samarbetar Sörmlands museum med Högsjö kulturmiljöförening och Vingåkers kommun. Bilderna kan ses i Tennisparken.
  • På Visholmen i Strängnäs presenterar Sörmlands museum tillsammans med Strängnäs kommun bilder ur den tidigare Strängnässamlingen som numera förvaras hos länsmuseet.
  • Tillsammans med Oxelösundsarkivet, Oxelösunds kommun och Oxelösunds hembygdsförening visar Sörmlands museum bilder i gästhamnen i Oxelösund.
  • I Eskilstuna samverkar länsmuseet med Eskilstuna stadsarkiv, Eskilstuna stadsmuseum och Arkiv Sörmland i Bilder som berättar-utställningen på Nybron.

Mer att läsa finns på Sörmlands museums webbplats.

Arkiv Sörmland medverkar i utställningen i Eskilstuna tillsammans med Eskilstuna stadsarkiv och Eskilstuna stadsmuseum. Här ligger fokus på 1960-talet, en spännande och händelserik tid. Utställningen går i återbrukets tecken då bildveporna återanvänds från tidigare års utställningar på bron. Under sommaren pågår en tävling med fina priser i anslutning till utställningen. Läs mer om Bilder som berättar i Eskilstuna på Eskilstuna stadsmuseums webbplats.

Missa inte alla fina arkivbilder som visas i Sörmland denna sommar!

Bild från Oxelösund med info om Bilder som berättar

Vykort från ca 1900 från en av de platser som deltar i utställningen: Oxelösund. Även i Strängnäs, Vingåker och Eskilstuna kan du ta del av Sörmlands museums Bilder som berättar som presenteras i samarbete med arkiv och museer i länet.